
Yhdistyksen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin teurastaja J.E. Elg (myöh. Hirvi).

Vuoden 1942 johtokunnalla riitti töitä sodan aiheuttamien vaikeuksien helpottamiseksi. Edessä vas. Matti Paavilainen, Ferd. Konttoja Volmar Vikström. Takana Sulo Heino, Unto Sorsakivi. Kaappo Lehtola ja Frans Piekkola.

Sota-ajasta huolimatta yhdistys vietti vuonna 1942 perustamisensa 45-vuotisjuhlia. Etualalla vasemmalta Sulo Heino. W.A. Piekkola. A. Häggström, Unto Sorsakivi, Arvi Kivenheimo ja Ferd. Kontio.

Helsinkiläiset lihakauppiaat ovat tehneet retkiään ahkeraan eri teollisuuslaitoksiin Ja samalla tutustu-neet myös paikallisyhdistysten toimintaan. 1960-lu- vun alussa käytiin mm. Turussa. Unto Sorsakivi kiit-telee puheenjohtaja Unto Lundenia. Keskellä turku-laisten sihteeri Sirkka Bang.

Lihatukkukauppiaiden Liitolla ja HLY:llä on ollut vuosien varrella useita yhteisiä hankkeita lihan kulutuksen kasvattamiseksi. Tässä tukkurit onnittelevat 90-vuotiasta yhdistystä. Vasemmalta Unto Sorsakivi, Bjarne Lindberg. Kai Lehto, Carita Vainio, Pentti Nordqvist, Matti Vainio. Karl Nemlanderja Matti Karujärvi.

Yhdistys sai naistoimikunnan luovuttamana oman viirin 1972. Kun HLY täytti samana vuonna 75 vuotta, Ku-losaaren CasinollaJaettiin viirit toiminnassa kunnostautuneille henkilöille. Vasemmalta S. Heino, A.Herka. G. Holmström. A. Koski, M. Vainio, A. Laaksonen, Ellen Sahlström, L. Virtanen, A. Lehtinen, M. Salonoja, R. Ny-berg, V. Ronimus, H. Siljander ja T. Vainionpää. Lisäksi viirin saivat H. Akrenius, P. Bismarck, W.A. Piekkola, I. Fagersten, V. Kataja, A. Nurminen, T. Rusila ja Hilma Piekkola.

HLY:n 90-vuotisjuhlat olivat komeat. Lihakeskusliiton onnittelut perustajalleen toivat varapj. Erkko Heikkinen (oik.), toimitusjohtaja Kyösti Peltolo ja puheenjohtaja kauppaneuvos Jouko Lehmus.

Parhaimpia yhteistyökumppaneita lähes 100 vuo¬den ajan on ollut Heinon Tukku. Tässä Raimo Heino (vas.)Ja Sulo Heino onnittelevat yhdistystä 70-vuo- tispäivien aikana.

Ulkomaan opinto-matkoilla on tutus¬tuttu mm. siihen, mi¬ten kauppa on rea¬goinut kuluttajien käyttäymiseen. Täs¬sä tutkitaan jätti¬mäisen Rungis-tuk- kuhallin pakattua li¬haa 1980-luvun al¬kupuolella Pariisis¬sa. Eturivissä va¬semmalta Unto Sor-sakivi sekä Irene Ja Eddi Peltonen.

Pakkaukset kiinnostivat HLY:n Italian opintomatka-laisia vuonna 1983. Vasemmalta Lea Lehto, Ritva Ja Eino Venho, Kai Lehto, Timo Luotonen Ja Unto Sorsa¬kivi.

Johtokunta vuodelta 1996. Vasemmalta Eino Venho, Ari Granlund, Matti Nenonen, Matti Vainio. Taisto Vai¬nionpää. Lars Sjöberg Ja Erkki Hiltunen.

Vuoden 1900 huvitoimikunta "virka-asussaan”. Istu-massa vasemmalta F.W. Aspegren, Sjöman. O. Ferin ja R. Joutsi. Takana Liinamaa, A. Limnell, A. Lilje- fors, J. Rein ja Sundström.

Valtakunnallisen liiton perustamisesta neuvottelemaan saapui Turun Lihakauppiasyhdistyksen jäseniä Hel-sinkiin syyskuussa 1933. Istumassa vas. V. Säilä, E. Merikari, W.A. Piekkola, A.J. Saarinen, G. Grönroos ja V. Elo. Takana E.L. Manelius, F. Piekkola, Toivo Elo, Jallu Järvinen, J.H. Seppälä, O. Procope (Talous ja Koti -leh¬ti), N. Lundell. Toivo Bang, W.J. Elkija A. Rauanne.

Oskari Parkkinen oli tun-nettu tukkukauppias viime vuosisadan loppupuolelta lähtien. Tällaiselta näytti hänen ensimmäinen kauppansa.

Näin sujui joulukinkkujen ja muun lihan myynti Kauppatorilla aina vuoteen 1931 asti. HKM

Suomen Lihakauppiaitten Litton perustava kokous pidettiin huhtikuun 28. päivänä 1935 ravintola Mikadossa. Istumassa oikealta Anni Vuorio, A. Vuorio, Selma Sundell, Jallu Järvinen, Frans Piekkola, T. Bang, N. Lundell, I. Forss, tuntematon, I. Timonen, K. Karhi (Yksityisyrittäjäin Liitto). T. Saarinen, M. Paavilainen, A. Haapasalo ja I. Parviainen. Seisomassa vas. W.J. Elki, A.O. Vuorinen, tuntematon, E. Marttinen, N. Viinikainen, Aarne Järvinen, Sulo Järvinen, A. Koski, VJ. Hätönen, O. Procope (Talousja Koti -lehti). A. Miettinen, E. Merikari, W.A. Piekkola ja A.J. Saarinen. Perustajajäseniä oli Turusta. Kouvolasta, Lahdesta, Helsingistä, Viipurista, Porvoosta ja Vaasasta.

Kniejm myymälä Kaivokadulla 1920-luvulla.

Tyypillinen lihakauppa vuonna 1930.

Lihataloudellinen viikko oli mittava tapahtuma, jonka aikana yksityinen liha-ala esitteli myös suurelle yleisöl¬le "parhaat puolensa". Tapahtuma kesti nimensä veroisesti viikon. Tässä palkitaan kilpailuissa menestyneitä.

Ensimmäiset kultaiset ansiomerkit Jaettiin vuonna 1947.

Yksityisyrittäjäin Liiton 25-vuotisJuhliin ravintola Lidossa HLY osallistui runsain joukoin.

Hallimyymälöissä käytettiin 1950-luvulla yleisesti marmoritiskejä, joille kauppias asetteli lihapalat "myyvään” järjestykseen.

Vuonna 1960 ravintola Hungariassa paljastettiin kunniapuheenjohtaja Ferd. Kontion muotokuva. Mukana oli-vat myös A. J. Saarinen ja Unto Sorsakivi (vas.).

Johtokunta piti ta-panaan vierailla myös jäsentensä kotona. Tässä ol-laan 1950-luvun puolivälissä läh-dössä Vihtiin silloi-sen sihteerin A. Annolan maati¬lalle. Vasemmalta M. Paavilainen, S. Heino, U. Sorsa-kivi, A.J. Saarinen, A. Aunolaja Hj. Pircklen.